Pokud se zajímáte alespoň trošku o rostlinnou stravu, tak jste si zajisté mohli ve spoustě receptech povšimnout, že kuchaři používají nejrůznější klíčky, například sóji, fazolek mungo, pšenice nebo dalších rostlin. Má to své opodstatnění, tyto výhonky jsou totiž nutričně velmi bohaté a dokážou dodat pokrmu výbornou a netradiční chuť. Chtěli byste je také začít při svém vaření využívat, ale nejste si jistí, kde je koupit? Není důvod je kupovat, můžete si je nechat za pár korun vyklíčit doma, a to během několika hodin. Je to nejrychlejší a bezesporu nejlepší způsob, jak získat tyto výhonky, které chcete používat pro vlastní potřebu. Obrovskou výhodou je navíc to, že se bude jednat o produkty v BIO kvalitě, navíc se zcela jasným původem. Bude vám to doslova růst před očima, tudíž vám to bude o to více chutnat.
Spousta možností
Klíčení semense meze nekladou, můžete tak využít prakticky jakoukoliv plodinu, která má semínka. Může se tedy jednat například o sóju, pšenici, ječmen, řeřichu, mungo anebo třeba o jetel, záleží pouze na vašich chuťových preferencích. Každá rostlina má navíc jiné zdravotní účinky díky rozmanitému obsahu nejrozličnějších vitamínů a minerálních látek. Pro představu, mungo fazolky jsou výborné například na detoxikaci organismu, zatímco sóju využijete tehdy, pokud trpíte na revma nebo máte potíže s imunitou. Zjistěte si, na co jednotlivé rostliny jsou a podle toho si pořiďte ta nejvhodnější semínka.
Nenáročné na vybavení
Další velikou výhodou je to, že pěstování je velmi nenáročné na jakékoliv vybavení. Není potřeba kupovat nic speciálního, stačí, abyste investovali do kvalitní misky nebo sklenice, do které vložíte semínka, přelijete je vodou a budete čekat. Tyto nádoby jsou navíc často rozděleny do několika pater, což způsobí to, že budete moci klíčit více plodin zaráz.